0723 36 27 02
0722 62 40 96

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
0723 36 27 02   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.     


Cum se executa un periaj corect?

Un periaj ideal dureaza intre 3 si 5 minute si reprezinta cel mai simplu proces in igiena dentara, fiind esential pentru curatarea eficienta a dintilor si gingiilor. Cercetatorii au evidentiat, insa, ca de-a lungul timpului, evolutia produselor dentare si a tehnicilor de curatare au dus la aparitia unor consecinte mai putin placute in urma unui periaj dentar, aceasta deoarece periajul este efectuat gresit de majoritatea oamenilor.

Pentru un periaj corect si eficient, folositi miscari scurte, usoare, acordand atentie la nivelul gingiei, dintilor din spate si la zonele din jurul obturatiilor si lucrarilor dentare. Incepeti cu dintii de sus, apoi cei de jos si terminati cu perierea limbii pentru a indeparta bacteriile din toata gura. Periajul dentar trebuie sa se concetreze pe fiecare sectiune, din partea de sus si partea de jos, zona de masticatie si suprafata limbii - locul in care se aduna, de obicei, o mare parte din bacterii si pe care foarte putini oameni le indeparteaza.

Iata cativa pasi care va vor ajuta sa efectuati un periaj corect:
1. Umeziti periuta de dinti, apoi adaugati putina pasta de dinti cu fluor;
2. Incepeti periajul cu partea de sus, folosind miscari in directia acelor de ceasornic, si continuati cu dintii din spate;
3. Periati cu miscari scurte, circulare, linia gingiei, la un unghi de 45 grade;
4. Periati toti dintii cu miscari rotative, pentru a elimina resturile alimentare si placa;
5. Utilizand miscari in sensul acelor de ceasornic, curatati zona molarilor mici;
6. Periati suprafata din spate a dintilor din fata, atat cei de sus, cat si cei de jos, cu varful periutei, pana la linia gingiei, cu miscari usoare in jos, respectiv, in sus;
7. Cu miscari circulare, periati suprafetele premolarilor inferiori si superiori;
8. Acordati aproximativ 30 de secunde periajului limbii si interiorului obrajilor, folosind miscari circulare. Periajul limbii este privit ca o buna practica in indepartarea bacteriilor si improspatarea respiratiei;
9. Clatiti bine cu apa, pentru a indeparta pasta de dinti impreuna cu resturile alimentare.


Cum se executa un periaj corect


Periajul dintilor are rolul de a indeparta bacteriile, dar si de a imbunatatii circulatia sanguina din tesuturile moi. El trebuie efectuat de cel putin 2 ori pe zi, dimineata si, cel mai important, seara, inainte de culcare. Fluxul salivar fiind mai scazut in timpul noptii, nu poate face fata bacteriilor acumulate in timpul zilei, care fermenteaza si ataca agresiv gingiile si dintii.

Specialistii recomanda ca periajul sa se efectueze imediat dupa fiecare masa. In cazul in care consumati alimente bogate in acizi (vin, citrice), periajul trebuie realizat dupa o jumatate de ora, pentru a lasa timp salivei sa neutralizeze acizii. In cazul in care nu este posibila efectuarea unui periaj, se recomanda folosirea mijloacelor ajutatoare de curatare: apa de gura, ata dentara sau chiar guma de mestecat fara zahar. Cu toate acestea, nu alegeti aceste mijloace in detrimentul pastei si periutei de dinti, care sunt mult mai eficiente in procesul de curatare si prevenire a cariilor.

0723 362 702
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
B-dul Prof. Dr. Gheorghe Marinescu nr. 3, ap. 2, sector 5, Bucuresti
Copyright© 2014 - 2022 CotroceniDental
Developed by FMS