0723 36 27 02
0722 62 40 96

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
0723 36 27 02   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.     


Utilizarea atei dentare o data pe zi previne aparitia cariilor

Ata dentara reprezinta una dintre cele mai bune metode de preventie a cariilor. Fie ca ne place sau nu, la fel ca periajul, si folosirea atei dentare trebuie sa devina un obicei zilnic. O singura utilizare pe zi ajuta la indepartarea placii bacteriene si tartrului, care se formeaza in spatiile dintre dinti si pe care un simplu periaj nu le poate indeparta. De asemenea, ata dentara, folosita corect, lustruieste suprafata dintilor si contribuie la o respiratie curata, prin indepartarea resturilor alimentare.

Exista mai multe tipuri de ata dentara: cerata sau necerata, mentolata, mai lata sau mai subtire. Oricare dintre acestea este potrivita pentru utilizare zilnica.

Ata dentara mai lata, cunoscuta si sub numele de banda dentara, este recomandata persoanelor cu spatii interdentare mai mari. Ata dentara cerata si mai subtire poate fi folosita in cazul dintilor inghesuiti sau cu spatii foarte mici. Desi pe piata au aparut si sortimente de ata dentara electrica, stomatologii recomanda in continuare utilizarea atei dentare obisnuite, deoarece poate fi orientata mai usor catre zonele care prezinta o placa bacteriana mai densa.

Irigatorul bucal, desi recomandat de stomatologi pentru eliminarea resturilor alimentare din spatiile greu accesibile si pentru dezinfectarea cavitatii bucale, nu substituie, totusi, periajul si ata dentara, pentru ca nu elimina tartrul. Acesta este recomandat in special persoanelor cu aparat dentar, lucrari dentare si gingii cu probleme, pentru care utilizarea atei dentare este dificila si dureroasa.

Beneficiile utilizarii atei dentare:
• Diminueaza riscul inflamarii gingiilor;
• Contribuie la o respiratie mai proaspata;
• Elimina placa bacteriana din spatiile interdentare;
• Curata si lustruieste suprafata dentara.

Nu evitati ata dentara! Dureaza doar cateva minute si, in combinatie cu periajul realizat adecvat, contribuie intr-o foarte mare masura la prevenirea cariilor interdentare, foarte greu de depistat si tratat de catre medici.

0723 362 702
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
B-dul Prof. Dr. Gheorghe Marinescu nr. 3, ap. 2, sector 5, Bucuresti
Copyright© 2014 - 2021 CotroceniDental
Developed by FMS