0723 36 27 02
0722 62 40 96

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
0723 36 27 02   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.     


Gingivita - cauze si preventie

Gingivita este o boala care afecteaza gingia si se manifesta printr-o modificare a culorii, texturii si a conturului tesutului gingival. Persoana afectata are gingiile rosii, inflamate, care sangereaza cu usurinta la periaj. Deoarece gingivita nu cauzeaza durere, majoritatea oamenilor nu urmeaza tratamentul necesar, motiv pentru care boala se agraveaza.

Bolile gingiilor, sau bolile parodontale, sunt reprezentante de infectii bacteriene ale tesuturilor si osului ce inconjoara si sustin dintii.

Bolile gingiilor sunt cauzate de existenta bacteriilor din cavitatea bucala, care adera pe dinti si gingii. Resturile de alimente, bacteriile si saliva se acumuleaza in jurul marginii gingiei si formeaza placa bacteriana. Bacteriile din placa se hranesc cu zaharul din bauturi si alimente, producand toxine care irita gingiile si cauzeaza inflamarea si sangerarea acestora. Neinlaturata, placa bacteriana produce inflamatii la nivelul gingiei si duce la aparitia tartrului dentar, care accelereaza si intretine gingivita. Daca inflamatia nu este tratata, in timp se poate extinde din gingie catre tesuturile care sustin dintele: osul, radacina dintelui si ligamentele dento-alveolare.

Printre primele simptome ale gingivitei se numara gingiile rosii, inflamate, sensibile, care sangereaza cu usurinta la periaj sau la folosirea atei dentare, respiratie urat mirositoare si persistenta si retractia gingiilor, care ofera un aspect alungit dintilor. De asemenea, prin afectarea osului, dintii se mobilizeaza, pot deveni sensibili, cariati la radacina sau pur si simplu se pot pierde complet prin mobilitate extrema.

Cum putem impiedica evolutia gingivitei?
In primul rand, este necesara o igiena orala stricta, efectuata zilnic. Periajul corect, realizat de 2 ori pe zi, si folosirea atei dentare pentru indepartarea placii bacteriene si a particulelor alimentare impiedica formarea tartrului. In al doilea rand, este necesara efectuarea unui control regulat la medicul stomatolog, care va poate oferi informatii despre starea gingiilor, preventie si tratament si poate realiza periaje dentare profesionale, pentru indepartarea tartrului. Prin urmare, acordati importanta igienei orale zilnice si luati masuri in cazul aparitiei sangerarilor gingivale, pentru a preveni aparitia complicatiilor.

0723 362 702
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
B-dul Prof. Dr. Gheorghe Marinescu nr. 3, ap. 2, sector 5, Bucuresti
Copyright© 2014 - 2022 CotroceniDental
Developed by FMS