0723 36 27 02
0722 62 40 96

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
0723 36 27 02   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.     


Utilizarea atei dentare o data pe zi previne aparitia cariilor

Ata dentara reprezinta una dintre cele mai bune metode de preventie a cariilor. Fie ca ne place sau nu, la fel ca periajul, si folosirea atei dentare trebuie sa devina un obicei zilnic. O singura utilizare pe zi ajuta la indepartarea placii bacteriene si tartrului, care se formeaza in spatiile dintre dinti si pe care un simplu periaj nu le poate indeparta. De asemenea, ata dentara, folosita corect, lustruieste suprafata dintilor si contribuie la o respiratie curata, prin indepartarea resturilor alimentare.

Continuați lectura

Cum se executa un periaj corect?

Un periaj ideal dureaza intre 3 si 5 minute si reprezinta cel mai simplu proces in igiena dentara, fiind esential pentru curatarea eficienta a dintilor si gingiilor. Cercetatorii au evidentiat, insa, ca de-a lungul timpului, evolutia produselor dentare si a tehnicilor de curatare au dus la aparitia unor consecinte mai putin placute in urma unui periaj dentar, aceasta deoarece periajul este efectuat gresit de majoritatea oamenilor.

Continuați lectura

Gingivita - cauze si preventie

Gingivita este o boala care afecteaza gingia si se manifesta printr-o modificare a culorii, texturii si a conturului tesutului gingival. Persoana afectata are gingiile rosii, inflamate, care sangereaza cu usurinta la periaj. Deoarece gingivita nu cauzeaza durere, majoritatea oamenilor nu urmeaza tratamentul necesar, motiv pentru care boala se agraveaza.

Continuați lectura

Ingrijirea dintilor copiilor

Cariile evolueaza mult mai repede la copii decat la adulti, de aceea vizitele la medicul stomatolog trebuie sa inceapa cu varsta de 3-4 ani sau chiar cu primul punct negru descoperit pe suprafata dentara. Cu cat mai devreme este descoperita si tratata o carie, cu atat dentitia definitiva va fi mai sanatoasa. Daca dintii de lapte nu sunt tratati la timp, unii dintre ei vor trebui sa fie extrasi, si, in acest caz, dintii definitivi ar putea sa iasa strambi sau inghesuiti.

Continuați lectura

Parodontoza - cauze si tratament

Parodontoza este o afectiune cronica a gingiei, de tip inflamator si se manifesta la nivelul tesuturilor de sustinere a dintelui pe arcada: gingie, ligament parodontal, os alveolar. Cauza principala a acesteia este reprezentata de anumite bacterii localizate la limita dintre dinte si gingie. Afectiunile parodontale sunt foarte periculoase, iar netratarea lor poate duce, pe termen lung, la pierderea dintilor.

Continuați lectura

Modalitati de indepartare a placii bacteriene si a tartrului dentar

Indepartarea placii bacteriene si a tartrului dentar se poate realiza doar de catre medicul stomatolog, cu ajutorul metodelor profesionale de curatare a dintilor. Indepartarea tartrului se face printr-o metoda terapeutica numita detartraj. Detartrajul se poate realiza cu instrumentar actionat manual, cu ultrasunete sau cu aer comprimat (detartraj sonic).

Continuați lectura

0723 362 702
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
B-dul Prof. Dr. Gheorghe Marinescu nr. 3, ap. 2, sector 5, Bucuresti
Copyright© 2014 - 2022 CotroceniDental
Developed by FMS